350 TL ve Üzeri Alışverişlerde Kargo Ücretsiz

BİTKİ ÇAYLARI NELERE FAYDALI OLABİLİR ?

10-09-2021 17:23
BİTKİ ÇAYLARI NELERE FAYDALI OLABİLİR ?

Bu farkındalık bizleri doğrudan bitki çaylarına yönlendirmekte, Peki en çok hangi bitki çayları tercih ediliyor? Tercih edilen bitki çayları içersin de neler vardır? Bitki çaylarının faydaları neler olabilir ?

1-) Propolisli zencefil çayı

Zencefilin tek başına acı bir tadı vardır fakat propolis ile karıştırlarak tatlandırılabilir. Bu sayede antioksidan etkisi artmış olur, Sindirime iyi geldiği ve vucudun toksinleri atmasında yardımı olduğu düşünülen Propolisli zencefil çayı karaciğeri korumada ve solunum yollarını açmada etkili olabilir. Otobüs, gemi ya da diğer ulaşım araçlarında yaşanan mide bulantılarına karşı da çok iyi geldiği düşünülmektedir. Zencefil bitkisinin %40 oranında hazımsızlığa ve mide şişkinliklerine yardımcı olduğunu kanıtlamışlardır.

 

2-) Nane Limon Çayı

Ferahlatıcı, sakinleştirici ve mide rahatlatıcı özellikleri olduğu düşünülen nane limon çayı soğuk algınlığında da kullanılabilir, Vücudunuzun toksinlerden arınmasına yardımcı olabilir.

 

3-) MELİSA ÇAYI

Melisa Çayı sinirsel kökenli çarpıntılarda, sıkıntı ve streste rahatlatmaya yardımcı olabilir, Kaygıyı ve stresi azaltmaya ve rahatlamaya ayrıca Cildi güneşin zararlı ışınlarından korumaya, melisa bitkisinin yaprakları ve tomurcukları içerdikleri madensel tuzlar ve yağlar sayesinde cildi tazelemeye, yaşlanmasını geciktirmeye ve ince kırışıklıkları gidermeye fayda sağlayabilir.

4-) IHLAMUR ÇAYI

Gribe, nezleye iyi geldiği ve Migren ağrılarını hafiflettiği düşünülür. Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.

5-) KUŞBURNU ÇAYI

Kansızlığa iyi geldiği ve Cildi güzelleştirdiği söylenmekte olan kuşburnu çayının ayrıca kanser hastalığına karşı koruyucu olduğu düşünülüyor.

6-) Kaynar Çayı

Özellikle Çukurova bölgesinde tanınankaynar çayının, hem iyi bir kışçayı hem de emziren anneler için oldukça faydalı olduğu söylenmekte . Bazıları ona lohusa şerbeti de diyor.

7-) ATOM Çayı

İçerik bakımından çok zengin olan atom çayı bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve Vucudun toksinleri atmasında yardımcı olmasıyla bilinir. İçildiği andan itibaren etkisini göstermeye başlandığı söylenmekte.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.